אנחנו מתחילים סדרה של חומרים על פיתוח ביזיבורדים, תכונותיהם, תחומי היישום שלהם.
לוח פעילות הם לוחות משחק חינוכיים לילדים, שנוצרו בשיטת מונטסורי, עליהם קבועים צעצועים שונים ופרטים קטנים. בואו נראה למה הם כל כך פופולריים?
בשביל מה נועדו ביזיבורד?
בעיות סביבתיות מתגברות, התקדמות מהירה, צמיחה מרובה בכמות תכני הבידור לילדים – כל הגורמים הללו משפיעים בצורה משמעותית על התפתחות הילדים, ולא לטובה.
הילד המודרני אינו עוסק יותר באופן פעיל בהכרת העולם, כפי שהיו עמיתיו לפני ארבעה עשורים. אם קודם לכן התינוק תפס את כל מה שהגיע לידיו, חקר את העולם בכל הדרכים האפשריות, עכשיו מגיל שנה ילדים עסוקים יותר ויותר בטאבלטים, קריקטורות - כל מה שהם כל כך אוהבים ומושך את תשומת הלב שלהם.
קלינאי תקשורת משמיעים אזעקה - מספר הילדים עם פתולוגיות דיבור גדל באופן אקספוננציאלי. כדי לנטרל את השפעתם של גורמים שליליים, מפתחים כל הזמן משחקים דידקטיים חדשים ומיישמים גם שיטות ישנות. אחת מהן היא שיטת מונטסורי, שהפכה לרלוונטית היום מתמיד.
במחקרה, המורה האיטלקית מריה מונטסורי, שפיתחה מערכת של התפתחות מדורגת, ציינה שילד קטן תופס מידע במידה רבה יותר באמצעות תחושות חושיות. בשנת 1907, היא הבינה כיצד לתת לילדים את ההזדמנות לחקור את העולם בבטחה ויצרה את לוח העסקים הראשון - לוח עליו הניחה תפס לדלת, שרשרת, שרוכים, שקע נטול אנרגיה, תקע ומתג. .
בלוח פעילות מודרניים, מספר החלקים גדל באופן משמעותי, וריאציות רבות הופיעו - כעת יש להם שרוכים, "נחשים", רולים, חרוזים, צורות גיאומטריות, מנעולים, שקעים, דלתות, שרשראות, תיקים רכים ועוד. כל זה תורם באופן פעיל לפיתוח מיומנויות מוטוריות של ילדים ומבצע פונקציה קוגניטיבית.
משימות מועצת ביזיבורדים:
המשימה העיקרית היא לאפשר לילד לחקור את העולם באמצעות תפיסה מישוש.
יש גם מספר מטרות אחרות המוטמעות בלוח פעילות.
הפיתוח הזה:
- מוטוריקה עדינה וזיכרון. בשל נוכחותם של פרטים קטנים רבים, מוחו של הילד מתפתח באופן פעיל.
- תיאום תנועות. פונקציה זו מבוצעת על ידי שרשראות דלתות, תפסים, שרוכים, גלגלי שיניים, רוכסנים, חריצים - "נחשים". הילד לומד לשלוט בידיים ולכוון נכון את התנועות על מנת להשיג את המטרה - מהדקים את הרוכסן, מביאים את הדמות לאורך הנחש למצב הרצוי.
- היגיון. דלתות, מבוכים מגנטיים, פנסים, גלגלי שיניים עובדים כאן. מתפתחת הבנה של רצף הפעולות: הוא לחץ על הכפתור - הפנס עלה באש, הביא את העט המגנטי - הכדור הגיע אליו, פתח את המנעול - פתח את הדלת - מצא תמונה.
- התמדה. לילד קשה למקד תשומת לב לאורך זמן, ובזכות ביזיבורד הוא יכול ללמוד אותה עד חצי שעה.
- דמיון. הילד מגיע עם וריאציות רבות של עבודה עם ציוד זה או אחר.
- תפקוד קוגניטיבי. זֶה:
1) לימוד צבע. בעיצוב ביזיבורדים משתמשים בצבעים עזים שונים שקל לזכור. מודולים עם סדרי צבע משמשים גם על הלוחות.
2) חקר הצורות. בפרטים ובמודולים רבים של הצעצוע החינוכי, נעשה שימוש בצורות גיאומטריות, שקל ללמוד אותן לא רק חזותית, אלא גם מישוש.
3) האותיות והמספרים הראשונים. קל יותר לילד לתפוס את מושג המספרים הודות לחשבונות ואלמנטים אחרים. לוח פעילות משתמשים לרוב באותיות שגם קל יותר לילד לזכור באמצעות מגע.
4) ידע בסיסי על העולם. במודולים של לוחות פיתוח משתמשים בתמונות עם פירות וירקות, בעלי חיים, תחבורה.
לפיכך, לוח פעילות הוא לא רק צעצוע יפה, אלא משחק דידקטי עם פונקציות רבות שיכולות לשמש להתפתחות הרמונית של ילד לא רק על ידי מחנכים, אלא גם על ידי קלינאי תקשורת ופסיכולוגים. כיום, לוח פעילות הוא כבר דבר הכרחי לפיתוח הדיבור ותפיסת העולם על ידי ילד.
Comentarios